Logo SensArtivity

SensArtivity

SensArtivity verzorgt in Amersfoort cursussen en workshops op het gebied van creativiteit en zingeving. Iedereen, geoefend of ongeoefend in tekenen en/of schilderen kan aan de lessen deelnemen. Van belang is dat jij je wilt (leren) uitdrukken op je eigen(wijze) persoonlijke en unieke manier. Je leert schilderen of je zult je schilderkennis verdiepen. We maken gebruik van onze verbeelding. Je bent je eigen inspiratiebron. Om in je creativiteit te komen, is het van belang niet te willen of moeten presteren. Gedachten als “beter of mooier”, “doe ik het wel goed” en “hoe het eigenlijk moet zijn” leer je los te laten. Spontaan zijn en het denken uitgeschakeld maakt dat je creëert. Jouw unieke expressievorm ontstaat. 

Eenmaal in de stroom ervaar je dat als heel natuurlijk en ben je helemaal in het nu. Je gaat op in dat wat je aan het doen bent. Je bent helemaal jezelf. Gaandeweg leer je vertrouwen op deze manier van schilderen. Je zult plezier beleven aan je innerlijke reis en dit creatieve proces.

Ondertussen leer je ook veel over de mogelijkheden van materialen en technieken, gebruik van gereedschap, kleur en kleurmenging, vlakverdeling, ruimte, structuur, perspectief, enz. Tevens wordt op experimentele wijze gewerkt met materialen en technieken, met als basis acrylverf. Kortom, alles wat voor jou belangrijk is om tot vormgeven te komen.

Ik maak gebruik van meditatie, visualisatie, muziek, wijsheden van kaarten, stenen, thema’s, spelelementen, humor en passie. We werken vanuit thema’s zoals aarde, water, vuur en lucht, medicijnwiel, jaargetijden. Door de manier van werken ontstaat een magie tussen jou, je innerlijke beelden, het thema en de aangeboden speelse elementen. Samen versmelten zij tot een vorm. 

De vorm en inhoud van de cursussen en workshops zijn ontstaan uit mijn ervaring als schilder, het naar binnen gaan en naar buiten toe vormgeven. Dit is wat ik graag wil delen met anderen. Het is mijn passie om dit over te brengen aan de cursisten, van wie ik op mijn beurt weer heel veel leer.

Interesse? Neem contact met ons op!